De Ce Să Mergem la Biserică în Fiecare Duminică?

From the Parish PriestPăr. Romey Rosco

Mulţi enoriaşi de la Biserica Sfinţii Petru şi Pavel fac efortul de a veni la biserică în fiecare duminică.  Dar sînt destui care îşi pun întrebarea dacă să vină sau să nu vină.  Aceştia au credinţa că odată sau de două ori pe lună este suficient.

Pe de alta parte, cîţiva enoriaşi mi-au spus că parinţii le spuneau, cînd erau în creştere, că oricît de tîrziu vor veni acasă sîmbătă noaptea, duminica trebuiau să meargă la biserică.  Altfel sîmbăta următoare stăteau acasă.

De ce este important să mergem la biserică în fiecare duminică?  Dumnezeu aşteaptă să ne vadă în casa Lui ca să-L mărim şi să-L respectăm deoarece noi sîntem parte din familia Lui de credincioşi şi trebuie să învătăm despre El şi să auzim tot ce ne spune.  Nefăcînd acestea îl necinstim pe Dumnezeu, înfometăm sufletul şi dam exemplu rău celor din jur.

Dacă lipsiţi des de la biserică, nu auziţi predica de care poate aveţi nevoie în anumite situaţii din viaţă.

Dacă lipsiţi des de la biserică, întoarceţi spatele la Iisus Hristos din Sfintele Taine.

Dacă lipsiţi des de la biserică, vă eschivaţi de la responsabilitatea de a vă trăi credinţa în relaţie directă cu Dumnezeu.

Desigur avem şi enoriaşi care nu pot veni la biserică fiind bolnavi sau bătrâni fără nici o posibilitate de transport.  Preotul cunoaşte aceste situaţii şi dă asistenţă după nevoia fiecăruia.

Dar, toţi ceilalţi trebuie să înţeleagă că plătind membria şi făcînd ocazional cîte o donaţie nu înseamnă acestea înlocuiesc venirea la biserică.  Adevărat că ajutorul financiar este necesar.  Parohia este suportată de enoriaşi.  Nu avem ajutorul guvernului ca în România.  Dar biserica nu vrea numai banii dumneavoastră.  Biblia ne avertizează să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obiceiul (Evrei 10:25).

Aşa că dacă aveţi nevoie, reconsideraţi ideile şi atitudinea faţă de religie şi urmaţi exemplul însuşi al Domnului nostru Iisus Hristos Care “a intrat, după obiceiul Sau, în ziua sîmbetei în sinagogă” (Luca 4:16).  Venirea la biserică este de neînlocuit.

 
From The Weekly Bulletin, Vol. XXXVII No. 17, 25 April 2010
Sts. Peter & Paul Romanian Orthodox Church, Dearborn Heights MI

Bookmark the permalink.