De Ce Membria Pentru Biserica?

From the Parish Priest Păr. Romey Rosco

Probabil că motivul principal pentru care Creștinii Ortodocși nu aparțin unei biserici anume este acela că costă puțin și ei se gândesc că nu-și pot permite chiar acum. Alții se motivează zicând că nu știu în mod sigur pentru cât timp vor locui în zona sau vecinătatea bisericii. Dar relația voastră cu Dumnezeu vă cere să fiți parte din comunitatea Lui, aducându-l laudă și preamărindu-L. Nu este suficient să vă rugați doar acasă sau în cămara. Dumnezeu așteaptă de la noi să-l construim biserici și să ne adunăm împreună în public ca să-L preamărim. Dacă aceasta nu ar fi adevărat, El nu le-ar fi spus evreilor din Vechiul Testament cum să-l construiască Templul și cum să-l împodobească. Dacă aceasta nu ar fi adevărat, Hristos însuși nu ar fi mers la Templu regulat ca să se roage și să-l învete Scriptura. Dacă aceasta nu ar fi adevărat, Iisus nu i-ar fi spus lui Simon Petru “Tu ești Petru și pe această piatră (adică pe piatra mărtursirii făcute de Petru că Hristos este Fiul lui Dumnezeu) voi ridica Biserica Mea.”

Există credincioși care-mi spun că nu vor să plătească membria pentru că o parte din banii vor merge la Episcopie și prefer mai bine să facă donații la biserica unde este nevoie. Dar după cum fiecare preot este responsabil în fața unui episcop, fiecare parohie este responsabilă față de episcopia din care face parte. Și așa cum susțineți preotul și lucrarea lui în parohie, tot așa trebuie să susținem episcopia care ne reprezintă în lumea Ortodoxa și care întreprinde multe acțiuni și eforturi în a face Ortodoxia cunoscută într-o lume seculară ce are nevoie de credința cea adevărată.

Biserica ne face mai buni, ne dă înapoi mult mai mult decât am putea să-l dăm noi vredoată. Biserica ne aduce mântuirea la toți cei care se dăruiesc Domnului prin Sfânta Se Biserică; Biserica ne aduce iubire, speranță și harul lui Dumnezeu. Da, ușile bisericii sunt deschise tuturor; primim și așteptăm pe toți la rugăciune, și încurăjăm pe fiecare să fie implicat în viața bisericii și în Sfintele Taine – indiferent dacă sunt membri plătiți sau nu – după cum este dragostea și angajamentul lui Dumnezeu față de noi.

Deci, unde este expresia iubirii și angajamentul vostru? De ce nu în participarea la Sfintele Taine ȘI plata membriei?


From The Weekly Bulletin, Vol. XLII No. 6, 8 February 2015

Sts. Peter & Paul Romanian Orthodox Church, Dearborn Heights MI

Bookmark the permalink.